18.06.2024

20 години затвор за бивш футболист на Хебър

0
Семерджиев

Семерджиев

Spread the love

Софийският градски съд осъди на първа инстанция бившият футболист на Хебър Георги Семерджиев за тежката катастрофа на столичния бул.“Черни връх“ през юли 2022 г., при която загинаха две жени.

Той беше признат за виновен по пет обвинения и получи 20 години затвор. За това, че около 23 ч. на 5 юли в София е нарушил правилата за движение по пътищата и така по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – за това обвинение получава 16 години затвор;

За това, че е шофирал след употребата на амфетамин и метаамфетамин, по което обвинение получи 2,5 години затвор;

Признат е за виновен също, че на 10 юни показал фалшив документ от Швейцария за управление на автомобил, за което получава 5 години лишаване от свобода;

За фалшивите номера на колата получава 11 месеца лишаване от свобода.

За притежание на метамфетамин – наказание от 3 години затвор и глоба от 7000 лева.

За всяко от обвиненията съдът определи различно наказание като според законодателството се определя едно общо, най-тежко, за всички престъпления.

Георги Семерджиев е играл за Хебър през състезателната 2005-2006 година, когато старши-треньор на новаците в „Б“ група бе Войн Войнов. Именно по негово настояване през зимната пауза в отбора беше привлечен току що приключилият с школата на Левски нападател. За престоя си в Хебър 19-годишния по това време футболист взима участие в 9 официални срещи, като в тях отбелязва и 5 гола.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *