18.06.2024

СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ В ПАЗАРДЖИК ПРИЕМА УЧЕНИЦИ НА ВТОРИ ТУР

0
Спортно училище Пазарджик
Spread the love

По традиция приемът на ученици в Спортното училище в Пазарджик се извършва на два тура – през месец юни и през месец август. Тази година приемът на документи на втори тур започна на 1 август и продължи до 4 август.

Всички кандидати преминават през изпит по съответния спорт, който са избрали. Приемните изпити ще се проведат на 10 и 11 август по график. В училището се изучават вече 16 вида спорт – волейбол, джудо, бокс, модерен петобой, бадминтон, плуване, художествена гимнастика, футбол, тенис на корт, кикбокс, лека атлетика, карате, колоездене, баскетбол, борба и вдигане на тежести.

Спортно училище град Пазарджик осъществява прием за седма година след неговото откриване. Училището предлага благоприятни условия за обучение и спорт. За седем години спортната база в училището беше подобрена и за младите спортисти бяха изградени стадион и голяма спортна зала с фитнес, реновирано беше покритото игрище. За учениците, които не са от Пазарджик, се осигурява общежитие, което е газифицирано, реновирано и обзаведено. За всички ученици са осигурени столово хранене и спортна екипировка.

Приетите ученици имат възможност да продължат тренировъчната си дейност в клубовете, в които са тренирали и до този момент.

Спортно училище град Пазарджик доказа, че има бъдеще – в него се обучават вече над 450 ученици, а спечелените медали и купи на наши и международни турнири – стотици на брой. Учениците с изявени постижения тренират и с националните отбори.

Тази година за първи път Спортното училище изпрати зрелостници, голяма част от които са приети още на първо класиране като студенти в Национална спортна академия. Част от учениците се насочиха и ще продължат в специалности по национална сигурност и отбрана, където също бяха добре приети заради добрата им физическа и психологическа подготовка. Заслугата за всичко това е на екипа от много добри треньори и учители.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *