25.06.2024

СК “Шампион“ с титла и три бронзови купи при големите възрасти в петобоя

0
СК Шампион
Spread the love

След първенствата в Пазарджик и Варна петобойците на СК „Шампион“ демонстрираха обичайната класа и на завършилото Държавно първенство под 22 години, мъже и жени в столицата, макар и в редуциран откъм титуляри състав. Състезателите на Анна и Валентин Георгиеви направиха отлично участие в най-горните възрасти, въпреки че някои от основните състезатели на клуба не участваха поради болест – като Томас Григоров, Радослав Христов и Теодора Маринова. Други пък са с няколко години по-малки от конкурентите си – например малките „шампиончета“ от клуба, като Михаил Чакъров, Йоанна Руменова, Сара – Мари Рамадани и Никол Тонкова са само на 15 години, но съумяха да демонстрират високите си възможности и отново във всяка класация се качиха на подиума.

Най-добри пазарджишките петобойци на „Шампион“ бяха при младежите под  22 години, където спечелиха шампионската титла – в състав Георги Илиев, Васко Топалов и Михаил Чакъров. Тук вторият отбор на клуба завоюва бронзовите медали и купа – вдигнаха я  Красимир Пиронков, Станислав Димитров и Пол Лалов.

При мъжете Георги Илиев, Васко Топалов и Михаил Чакъров се класираха трети, като 17-годишният Георги Илиев спечели сребърните медали индивидуално. При жените и девойките под 22 години СК „Шампион“ беше най младият от всички участници (всичките състезателки са на 15 години) – Йоана Руменова, Сара – Мари Рамадани и Никол Тонкова обаче, въпреки крехката си възраст, успяха да се качат на подиума като и двете възрасти спечелиха бронзовите медали и купи.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *