18.06.2024

ПРЕСТИЖНО ОСМО МЯСТО НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МИХАЕЛА СТЕФАНОВА

0
ОСМО МЯСТО МИХАЕЛА СТЕФАНОВА

МИХАЕЛА СТЕФАНОВА

Spread the love

Състезателката на спортен клуб „Пентатлон“ (Пазарджик) Михаела Стефанова записа изключително престижното 8-o място на Световното първенство по фехтовка в Пловдив.

Михаела, чийто личен треньор е Димитър Донов, показа отлична игра и заслужено влезе в Топ 8 на света в конкуренцията на 120 състезателки. Българката излезе от групите с четири победи и една загуба, като влезе във втория кръг на елиминациите под номер 24.

За влизане в топ 32 тя победи Фредерика Дзоньо (Италия) с 18:9, за топ 16 надделя над Габриела Холанд (Великобритания) с 14:8, а в битката за призовата финална осмица се изправи срещу Хайлинг Ченг (Хонконг) и спечели с 15:10.

ОСМО МЯСТО МИХАЕЛА СТЕФАНОВА

Малко по-късно в битка за медалите и място на полуфинал Михаела Стефанова отстъпи пред Ли Хианг Хунг (Тайпе) с 9:15 и така завърши на престижното осмо място. Това е и най-доброто класиране за България на Световното първенство в Пловдив в индивидуалните състезания на трите оръжия.

Състезателката на СК „Пентатлон“ записа много силно участие и в по-горната възрастова група – девойки до 20 години. В конкуренцията на 174 състезателки от 57 държави, нашата представителка се класира на 23-о място, като в двубоя си за топ 16 отстъпи пред Хейдли Хусисиан (САЩ) с 8:15, която по-късно спечели и Световната титла.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *