17.06.2024

Пазарджишка гордост! ДЕСИ ГРУДЕВА И БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИХА ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА ПО ОБЕДИНЕН БАСКЕТБОЛ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

0
Спешъл Олимпикс България
Spread the love

 С резултат 9:6 срещу отбора на Спешъл Олимпикс Босна и Херцеговина, обединеният отбор на Спешъл Олимпикс България завоюва златни медали в своята дивизия на първия по рода си турнир по обединен баскетбол 5х5 за жени на Спешъл Олимпикс. Чаасст от този тим е и Десислава Грудева, която е от Пазарджик.

Българският отбор се класира за финал след победни мачове срещу отборите на Спешъл Олимпикс Сърбия 2 (2:8) и на Спешъл Олимпикс Босна и Херцеговина (12:2), играни на 7 юни 2024.

„Днешната победна игра на нашите състезателки с интелектуални затруднения с подкрепата на техните партньори демонстрира вдъхновяващата и обединяващата сила на баскетбола.“, споделя Тина Димитрова, ръководител на делегацията в Сърбия и мениджър на БК „Академик – Пловдив“.

„Поздравявам спортистите на Спешъл Олимпикс за тяхната непримиримост и борбеност по пътя към спортните постижения. Те са източник на въхновение и пример, който всички трябва да следват. Благодаря на треньорите и семействата на атлетите за подкрепата, която им оказват, защото тя е безценна“, сподели Министъра на младежта и спорта Георги Глушков в поздравителен адрес към Спешъл Олимпикс България. Той е първият българин, играл в NBA.

Турнирът се организира от Спешъл Олимпикс Сърбия, Министерство на спорта на Република Сърбия и Община Зренянин с подкрепата на Спешъл Олимпикс Европа/Евразия и има за цел да насърчи развитието на баскетбола за жени с интелектуални затруднения.

Осем отбора се състезават за първото място в своята дивизия – Спешъл Олимпикс България, Сърбия, Сърбия 2, Черна гора, Португалия, Румъния, Литва, Босна и Херцеговина.ж

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *