25.06.2024

НАД 450 СЪСТЕЗАТЕЛКИ НА ТУРНИРА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ЗА КУПА ДИЛЯНА В ПАЗАРДЖИК

0
Художествена гимнастика

Художествена гимнастика

Spread the love

Над 450 състезателки от над 20 клуба в България и два от Украйна взеха участие в 14-ото издание на традиционния турнир по художествена гимнастика за Купа „Диляна“ в Пазарджик.

Надпреварата бе открита лично от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов и председателя на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова.

„Това е спортът, в който ние имаме най-много успехи. Това е спортът, с който ние заслужено се гордеем и който има най-много традиции в Пазарджик и България. Всяко едно поколение ражда все по-талантливи и успешни състезателки. Радвам се, че ние сме домакини на такъв турнир и то традиционен. Днес заслужено можем да се гордеем с това, което сме направили. Пазарджик е посочван за пример не само в спорта, но и в много други сфери на обществения живот. Отдавна аз и екипът ми – всички партньори и спортни клубове, осъзнахме, че спортът е важен инструмент, с който да възпитаваме манталитет и качества в тези млади хора, които ще им бъдат полезни в живота. И най-вече да създаваме лидери, защото на това общество са нужни лидери. Няма по-смислени пари от тези, които са инвестирани за спорт. И не на последно място – спортът е здраве, защото ако не е здрав човек, всичко друго се обезмисля“, каза на откриването Тодор Попов.

„Пожелавам успех на всички и никога не спирайте да преследвате мечтите си. Трябва много да тренирате, да бъдете упорити и да слушате треньорите си, за да успеете. Няма невъзможни неща, когато искате и мечтаете за нещо“, допълни златното момиче на Пазарджик Ренета Камберова, която награди част от призьорките.

Ренета Камберова

Турнирът съвпадна и с рождения ден на председателя на клуб „Диляна“ (Пазарджик) Таня Бояджиева, която получи лични поздрави от кмета, клубове в страната, както и от федерацията по художествена гимнастика.

По традиция турнирът премина с изпълнения на ансамбли и индивидуално, като състезателките бяха разделени в няколко категории – деца, девойки младша и старша възраст, както и жени. Шанс за изява получиха и най-малките момичета, които взеха участие в организирания Масов спорт.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *