25.06.2024

МИХАЕЛА СТЕФАНОВА ОТ СК ПЕНТАТЛОН С ПРЕСТИЖНО КЛАСИРАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

0
Михаела Стефанова

TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN PHOTO: BUL PHOTO BY EVA PAVIA #BIZZITEAM

Spread the love

Състезателката на „СК Пентатлон“ (Пазарджик) Михаела Стефанова зае престижното 26-то място на Европейското първенство по фехтовка за кадети и кадетки в столицата на Естония – Талин.

В индивидуалното състезание на шпага нашето момиче се бори в конкуренция с общо 98 състезателки. Михаела излезе от груповата фаза с четири победи и две загуби, като така се класира за първите 64. В директните елиминации за място сред първите 32 тя се наложи убедително срещу представителката Полина Спиридонова (Украйна) с 15:7.

За класиране в топ 16 след много оспорван мач Михаела Стефанова отстъпи с 12:15 на втората в крайното класиране – София Просина (Латвия).

В отборното състезание в конкуренция на 22 отбора България в състав – Михаела Стефанова, Виктория Велиславова, Александра Сучкова и Рая Ягова завършиха на 11 място, като оставиха много добри впечатления и заявка за бъдещ потенциал.

В първата половина на месец април предстои Световно първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки в Пловдив.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *