25.06.2024

Йордан Чолов пред SportNewsPZ: Най-важното за един футболист е да бъде изграден като личност

0
Йордан Чолов
Spread the love

Йордан Чолов е вече седмица начело на ДЮШ на Хебър и ние от SportNewsPZ го потърсихме за да ни разкаже за новото предизвикателство и трудностите, които очаква да срещне.

– Г-н Чолов, първо да Ви поздравиим за новия пост!

– На първо място искам да благодаря за подкрепата на моите настоящи и бивши колеги, за доверието към мен. Както и на ръководството на Община Пазарджик за подкрепата към цялата структура на ДЮШ към Хебър. Бих искал да поздравя моите предшественици, като ръководители на школата, визирам Спас Спасов и Кирил Божков за свършената работа досега.

– Какво да очакваме от вас като директор на ДЮШ и ще има ли промени?

– Най-важното пред нас като краткосрочна цел, визирам себе си и всички мои колеги, ще е да обсъдим изграждането и създаването на визия на ДЮШ Хебър. Да запазим и доразвием всички положителни неща заложени още от преди и да се опитаме да поправим неточностите. Съобразена със съответните ресурси, визирайки подкрепата, която имаме от Община Пазарджик, финансова и материална база, така че да подберем най-правилния начин за изграждане на съответната категория ДЮШ.

– През последните години в школата се залагаше на методика от чужбина, това ще бъде ли продължено?

– До началото на новия сезон ще се опитаме да набираме информация и обменяме опит, за да може съобразено с нашите възможности да изградим наша собствена визия. Наши собствени правила и методи на работа, с които да изграждаме и да бъдем полезни за бъдещото развитие на нашите собствени деца от Пазарджик, както и всяко друго дете, което е решило да избере и да се довери на марката Хебър. Визирам Хебър като нарицателно за отговорност, дисциплина, конкуренция и място, където, заедно, деца, родители, учители и треньорски състав да работим заедно, за едно по-светло бъдеще на децата ни.

– Каква е основната цел пред Вас и пред Хебър в юношеските формации?

Основната ни цел е да изградим в юношеска възраст един завършен продукт като футболист, а още повече и човешка личност, който да олицетворява всички човешки ценности и футболни такива, с които да му дадат шанс за реализация в представителния отбор на Хебър, а защо не и на по-високо ниво. Знаем, че в днешно време имаме нужда от все повече достойни хора, които да растат като личности за пример, както и футболисти, които да върнат нивото на футбола ни, където всички бихме искали. Отговорността пред нас е голяма, затова на първо място с Божията помощ се надявам да дадем всичко от себе си, което имаме като знания и способности, а и обогатявайки се заедно все повече, за по-доброто бъдеще на нашите възпитаници.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *