25.06.2024

Исторически медали за СК Шампион от Европейското първенство по биатъл, триатъл и лазер рън

0
СК Шампион
Spread the love

Сребърни и бронзови медали за СК „Шампион” от Европейското първенство по биатъл, триатъл и лазер рън! В германския град Ердинг се проведе престижното състезание, което е в календара на UIPM-международната федерация по модерен петобой. В състезанието участваха над 550 състезатели от цяла Европа – Англия, Чехия, Германия, Франция, Унгария, с големи отбори и класни състезатели от всички възрасти.

Тези три дисциплини включват в различна комбинация плуване, бягане и стрелба. Освен индивидуални стартове, се провеждат и щафети в същите дисциплини – мъжка, женска и микс. СК „Шампион” участва с 8 състезатели, като всички са държавни шампиони и медалисти от държавните първенства на България.

В групата до 11 години Ева Стоицева и Виктория Дудова се справиха отлично в дисциплината биатъл, като се класираха на 9-то и 10-то места в голяма конкуренция. Томас Григоров спечели сребърен медал в мъжката щафета на биатъл – плуване и бягане, заедно с друг български състезател Йордан Цветанов от Велико Търново. В индивидуалното класиране Томас зае две четвърти места – на крачка от бронзовите медали. Най-много отличия завоюва Михаил Чакъров – 2 сребърни медала на мъжка щафета – със Стилян Грахов на биатъл-плуване и бягане, и лазер рън-бягане и стрелба. Заедно със Сара-Мари Рамадани двамата спечелиха бронз в щафета триатъл-плуване, стрелба и бягане. Отлично се справиха и Никол Тонкова, и Лъчезар Чакъров, с 4-то място на щафета микс. В индивидуалното класиране Лъчезар е на 6-то място на триатъл в надпредвара с над 30 състезатели.

– В това състезание нашите млади петобойци участваха във всички дисциплини и щафети – коментираха треньорите Анна и Валентин Георгиеви. – Много тежко и дълго състезание с плуване в открити води в езерото край Ердинг, с променливи температури, дъжд и жарко слънце. Класиранията им са отлични, в предвид убийствената конкуренция и отлично подготвени и финансирани състезатели от цяла Европа. Ръководството на СК „Шампион” дава отлична оценка на представянето,с пожелание за още по-високи резултати и класирания в тези толкова интересни и динамични дисциплини в петобоя.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *