25.06.2024

ЖЕНИТЕ НА БАДМИНТОН-СКУОШ КЛУБ ПАЗАРДЖИК СПЕЧЕЛИХА ДЪРЖАВНАТА ТИТЛА

0
Бадминтон-скуош клуб Пазарджик
Spread the love

Жените на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик станаха шампионки на Държавното отборно първенство за мъже и жени. В надпреварата взеха участие 12-те най-добри клуба при мъжете и жените.

Така, след като през миналата година клубът от Пазарджик загуби финала от Левски (София), сега отново си върна притежанието на титлата. Шампионският състав на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик бе: Стефани Стоева, Габриела Стоева, Гергана Павлова, Рая Пашова, Добринка Смилянова и Бистра Манева.

В предварителната група тимът разби отборите на Техническия Университет (София) и Стара Загора с по 5:0 победи, като по този начин се класира за финалната четворка. Там в изключително драматичен първи мач бе победен „Виктори” (София) с 3:2 срещи, като решаващи бяха победите на единично на Стефани Стоева срещу французойката от индонезийски произход и 50-та в Световната ранглиста Роси Панкараси, както и на Габриела Стоева срещу датчанката Бенедикте Силасен.

Във втория двубой последва успех срещу „Атлет” (Първомай) с 5:0 срещи, а в третата решителна среща и над “Левски” (София) с 4:1 срещи.

Трябва да се отбележи, че това беше най-тежкото и оспорвано първенство през последните 15 години, като всички отбори без Бадминтон-скуош клуб Пазарджик, бяха привлекли по трима и повече чуждестранни състезатели от челните Топ 100 на света. Въпреки това, клубът от Пазарджик само с български състезателки успя да завоюва шампионската титла.

При мъжете тимът се класира на 10-то място, като можеше да влезе и в шестицата, но загуби решителния мач от “Академик” (София) с 3:2 срещи. Отборът на мъжете бе в състав: Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Кристиян Китанов, Адриан Симеонов и Виктор Минеков.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *