18.06.2024

Ел Гоалеадор: Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на висок глас

0
Любомир Пенев
Spread the love

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев остава начело на отбора. Ел Гоалеадор взе отношение относно финансовите проблеми в клуба през последните месеци и призова, ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да го заяви открито.

„Проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва Общината с ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Новият кмет с ръководството – така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приемат членове на общината в Управителния съвет на клуба.Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работя с голямо удоволствие. Когато взех решение, ми хареса проектът и базата, която претърпя положителни промени. Това е една от най-добрите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Тоест този професионален проект е в застой. Ръководстовто полага страхотни усилия, но за да продължи, трябва подкрепа от Общината. Независимо, че в момента има нов кмет, това означава ли че не трябва да съществува ФК Хебър и да няма представителен отбор в елита. Не се помага на футболния клуб и ние сме принудени да се разделим с трима основни футболисти.Тези финансови проблеми от ноември месец насам ни прунидуха да разглобим този отбор, който играе добър футбол. Резултатите са налице. Този отбор пише нова история за Хебър (Пазарджик). Миналата година ние не играхме плейоф за оставане в елита. Това са ценни резултати за работата на абсолютно всички. Намираме се в добра позиция в момента. Понеже проектът е във финансов застой, бяхме принудени да се разделим с тези футболисти. Но и това не е достатъчно да покрием задълженията, без необходимата помощ. Предстоят ни важни мачове. Мисля, че Хебър е много добро и стойностно лице на град Пазарджик.

Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко лесно е да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Това не трябва да го позволяваме в никакъв случай.

 Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на висок глас. 

Този застой, в който се намира проектът, не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или зимата, при един добре окомплектован отбор, трансферните суми щяха да са по-високи. Ситуацията ни принуди да се освободим от трима. Дано не се налага да се разделяме и с други. 

В един следващ момент отборът можеше и сам да се самоиздържа, което е много важно за един клуб. Това означава, че клубът се управлява по успешен начин. Това не се е случвало никога в историята на Хебър. Към много наши футболисти има интерес, но клубовете, които не се интересуват от тях – защо не се интересуваха от тях преди година или две? Циркулират около Хебър като лешояди. Защо не взеха тези футболисти миналата година? Нито едно от момчетата не искаше да си ходи“, заяви Пенев.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *