18.06.2024

В Пазарджик стартира проект за Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация

0
В Пазарджик стартира проект за Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация
Spread the love

 Днес бе официално представен Проект „Създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация” – фаза 1 /DEYSAPD/“, с договор № 2022-2-BG01-KA220-YOU-000096837 финансиран по Програма „Еразъм, ключова дейност 2, сектор „Младеж“, който акцентира върху възможностите за създаване, популяризиране и обмяна на опит на добри практики в областта на младежта и спорта.

В Пазарджик ще бъде даден официално стартът на проект за създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация. Toй ще се изпълнява от Сдружение „Асоциация Докосни дъгата“- България, женския футболен отбор на сръбския гранд „Цървена звезда“, румънската асоциация „Аксес Калараш“, футболният шампион на страната ни Лудогорец (Разград) и ФК “Хебър 1918” (Пазарджик). Партньор по проекта ще бъде и Община Пазарджик.

Академията ще подпомогне внедряването и прилагането на младежките политики на ЕС в страните-партньори по проекта, а също така на професионалното развитие на дипломатическите отношения на спортни клубове и младежки организации от България, Сърбия и Румъния. Предвижда се да бъдат изготвени и разработени модули и инструменти за обучение по младежка и спортна дипломация, акцентиращи върху намаляване на агресията и расизма.

В рамките на проекта ще бъде създаден електронен учебник по младежка и спортна политика и дипломация, ще бъдат организирани спортно-обучителен форум и турнир по футбол.

Основната цел на проекта „Създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация” е да се подобри качеството на управление в политиката в областта на младежта и спорта и да насърчи образованието чрез младежки дейности и спорт, поставяйки специален акцент върху развитието на умения.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *