18.06.2024

ВК Хебър с трима национали през лятото

0
Добромир Димитров

Снимки: ВК Хебър

Spread the love

Добромир Димитров, Илия Петков и Теодор Салпаров от ВК Хебър са включени в състава на България за предстоящото издание в Лигата на нациите. Треньорът Пламен Константинов обяви имената, между които са и други именити състезатели, които не играха в последните години. От групата отсъства Тодор Скримов, който пожела да сложи край на кариерата си в националния тим.

 Очаква се решението на Матей Казийски относно изпратената му повиквателна. Националният селекционер е в разговори със състезателя, които все още не са приключили. Вратата за негово участие в националния отбор остава отворена. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на ангажиментите му към клубния му отбор в Италия.

Първата група състезатели вече тренира в зала „Христо Ботев“. Около 15 май в София ще пристигнат Константинов заедно с помощниците му Андрей Жеков, Георги Петров, Венислав Наумов и Милен Богданов.

 През тази година България очаква изпълнено с емоции волейболно лято. Освен участието на мъжете и жените в Лигата на нациите, предстоят европейски първенства и олимпийски квалификации за първите ни отбори. При мъжете България е домакин в лицето на Варна, билетите вече са в продажба при много сериозен интерес.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *