18.06.2024

АНТИДОПИНГОВО ОБУЧЕНИЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

0
Сшпртно училище гр. Пазарджик
Spread the love

Антидопингово обучение за младите спортисти се проведе в Спортното училище. Организацията и инициативата е на учебното заведение, а обучението се провежда по специална програма. Целта е да се популяризира идеята за чист спорт, да се насърчат младите спортистите да се състезават честно, без допинг и да спазват моралните и етични ценности на спортния дух.

Основна тема на обучението, в което се включиха ученици от 8. до 12. клас, беше Принципи на чистия спорт и спортната етика. Пред учениците беше показана презентация, която представи антидопинговите правила.

Учениците научиха, че е създадена и работи активно Международната антидопингова агенция, която е създала списък със забранените за употреба от спортисти субстанции. Представени бяха и детайли за различните забранени субстанции, както и информация за осъществяването на допинг контрол. В детайли беше представена и процедурата за изследване при спортистите.

Особен интерес предизвика списъкът с български спортисти, дали положителен допинг тест при различни състезания.

Лектор на обучението бе Ася Бакалова – преподавател по професионална подготовка. В представянето на информацията и презентацията съдействаха Станислав Чочков – преподавател по спортна подготовка и Стефани Янакиева – преподавател по професионална подготовка.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *