18.06.2024

Анди Краев и компания зарадваха деца в Пазарджик

0
Андриан Краев
Spread the love

Футболните звезди на Левски Ивелин Попов, Андриан Краев, Цунами и Кристиян Димитров зарадваха стотици деца в начално училище “Васил Левски” в Пазарджик. Желанието на малчуганите е било да видят идолите си на живо и така се е родила инициативата с пристигането им. “Въоръжени” с рисунки, картини, плакати, шалчета и дори сини рози децата посрещнаха с бурни аплодисменти и скандирания футболистите в двора на училището.

На събитието присъства кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова, както и началникът на регионалното управление в Пазарджик Дора Дулчева. Домакин на събитието бе директорът на училище “Васил Левски” Каталина Спасова, учители и разбира се – основните “виновници” за “синия” празник, учениците от първи до четвърти клас.

Един от най-популярните фенове на Левски, който е и част от клуба – Петър Димитров, запозна децата с кратка история на патрона на клуба и на училището, Апостола на свободата. След това зададе няколко въпроса на учениците, свързани с историята на футболния клуб, и раздаде подаръци на най-подготвените. „Деца, градът ви е прекрасен. Учете, имайте професии, но един ден се върнете, защото това е прекрасен град“, каза Петър Димитров.

Денят продължи с най-очакваното събитие – футболния мач в двора на училището. Четиримата професионални футболисти се изправиха срещу няколко отбора, съставени от деца. Част от учениците показаха завидна техника и на моменти предизвикаха истинско възхищение и изненада в професионалистите, които с радост се наслаждаваха на уменията им. Естествено, всяко дете се опитваше да впечатли “сините” звезди с атрактивно отиграване или реализиран гол, за което получаваше мотивираща подкрепа от Ивелин Попов, Краев, Цунами и Кристиян Димитров.

След “битките” на футболното игрище гостите раздадоха автографи и снимки преди да бъдат изпратени от любезните си домакини – отново с възгласи “Левски, Левски”…

“Днес стана истински празник за децата. В това е смисълът. Нищо друго няма значение, когато виждаш толкова много щастливи деца на едно място”, казаха за довиждане левскарите.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *